Unitutkimus / Uniapnea tutkimus

 

Miksi unitutkimus kannattaa tehdä?

Unitutkimus on helppo ja vaivaton yhden yön aikana kotona tehtävä uniapneatesti. Unitutkimuksella voidaan varmistaa onko uniapnea syynä kuorsaamiseen, päiväväsymykseen tai yöllisiin hengityskatkoihin. On huomioitavaa, etteivät kaikki uniapneapotilaat kärsi päiväaikaisesta väsymyksestä.

"Hakeuduin tutkimukseen kovan kuorsaamisen vuoksi. En olisi uskonut, että sairastan vaikea-asteista uniapneaa." Mies 57v

Unitutkimus eli uniapneatutkimus on ainoa luotettava uniapnean diagnosoinnin menetelmä.

 • Muita tavallisimpia uniapnean oireita ovat:
  • Yölliset heräämiset 
  • Yöhikoilu,
  • Yöllisen virtsanerityksen lisääntyminen
  • Aamupäänsärky
  • Yleinen jaksamattomuus

 

Uniapnean tunnistaminen on tärkeää, sillä sairaudella on tutkittu yhteys 2-tyypin diabetekseen ja sydän- ja verisuonisairauksiin. Kun lievä-asteinenkin uniapnea löydetään ajoissa voidaan, esimerkiksi elintapa- ja nukkuma-asennon muutoksilla, hoitaa uniapnean oireet ja ennalta-ehkäistä taudin vaikeutuminen ja lisäsairauksien ilmaantumisen riski. Nämä ennaltaehkäisevän terveyden edistämisen syyt ovatkin yksi tärkeä uniapnean tutkimisen syy.

"Lievä/keskivaikea-asteinen uniapneadiagnoosi motivoi painon pudotukseen, mikä auttoi nukkumaan paremmin ja lisäsi päivävirkeyttä." Mies 36v

CPAP-laitehoitoa vaativassa tilanteessa uniapnean hoidolla voi olla merkittävä vaikutus myös verensokerin ja verenpaineen tukihoitona. Tutkimuksten mukaan vaikea-asteinen hoitamaton uniapnea voi lisätä kuolleisuusriskiä. Voit lukea uniapneasta ja sen oireista lisää TÄÄLTÄ.

"Jaksaminen lisääntyi selkeästi cpap-hoidon myötä, vaikken ollut tunnistanut aiemmin olevani väsynyt." Mies 57v

 

Mitä unitutkimuksessa selviää?

Unitutkimus selvittää luotettavasti sairastatko uniapneaa. Tutkimuksessa rekisteröidään hengityksen ilmanvirtaus ja hengitysliikkeet, elimistön yönaikaisen happipitoisuus ja pulssi, kuorsaaminen sekä nukkumisasento. Näiden tietojen avulla voidaan luotettavasti suunnitella jatkohoitotoimia. Jatkotoimia voivat olla elintapojen ja nukkuma-asennon ohjaus, cpap-hoito, kuorsaamisen hoito tai unihäiriöiden hoidon ohjaus.

"Unitutkimus ja sen jälkeen aloitettu cpap-hoito antoivat selityksen jatkuvaan väsymykseen ja aikaansaamattomuuteen. Cpap-hoidon myötä elämänlaatuni koheni huomattavasti, kun väsymys hävisi. Myös mies nukkuu paremmin, kun en kuorsaa." Nainen 45v

Tutkimus toteutetaan kotona niin, että nukut yhden yön rekisteröintilaitteen kanssa mahdollisimman normaalin yön. Rekisteröintilaite ja siihen liittyvät anturat ovat kevyitä ja laitteen pukeminen on helppoa. Tutkimuslaite on pitkälti sykevyön kaltainen eikä haittaa juurikaan nukkumista. Tutkimusyönä yöunien pituuden tulisi olla vähintään kuusi tuntia eikä illalla saa nauttia alkoholia.

Uniajan unitutkimuslaite on yleisesti julkisen terveydenhuollon käyttämä, luotettava ja yliopistosairaaloiden hyväksymä uusin ResMedin unirekisteröintilaite.

 

Miksi unitutkimus Uniajalla?

Pääset unitutkimukseen meillä nopeasti ja jonottamatta. Voit tilata tutkimuksen myös ilman lääkärin lähetettä. Unitutkimuksen toteuttaminen onnistuu myös ympäri Suomen etänä. Tutkimuksesta saadulla lääkärin lausunnolla, voit myös pyytää omalta lääkäriltäsi lähetteen omaan sairaalaasi cpap-hoidon aloitukseen, mikäli uniapneasi täyttää julkisen terveydenhuollon laitehoidon kriteerit.

Olemme luotettava yksityinen terveydenhuollon palvelujen tuottaja. Toimimme Valviran luvalla ja käytössämme on Acute-potilastietojärjestelmä. Teemme myös yhteistyötä muiden terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Uniapneahoidon osaamisesta meillä Uniajalla on rautainen usean vuosikymmenen kokemus. Uniapnean tutkimukset ja hoito sekä unettomuuden/unihäiriöiden hoidon ohjaus perustuvat Käypä hoito -suosituksiin.

Saat Uniajalta kaiken tarvtsemasi uniapnean, kuorsaamisen ja unihäiriöiden hoidon. Uniapnean CPAP-laitteen käyttöönotto ja hoidon seuranta Uniajalla onnistuu nopeasti ja joustavasti vuokratulla tai omaksi ostetulla CPAP-laitteella. Voit testata hoitoa myös lieväasteiseen uniapneaan. Valikoimassamme ovat markkinajohtaja ResMedin kotikäyttö- ja matkamallikoon CPAP-laitteet ja maskit.

Kuorsaamisen estotuotteet ovat laadukkaita, terveydenhuollon laitteita valmistavan Beurerin toimiviksi testattuja tuotteita. Unettomuuden ja unihäiriöiden hoitoon saat Uniajalta yksilö- tai ryhmämuotoista ohjausta. Vastaanotolla, ja kotiin vuokrattavana patjana, on käytössämme myös Neurosonicin rentoutusmenetelmä mistä on ollut apua unihäiriöiden hoidossa.

Uniajalla uniasioista vastaava sairaanhoitaja, TtM Sari Kapanen on työskennellyt yli 10v KYSin keuhkopoliklinikalla uniapneahoidon parissa. Lisäksi Sarilla on Suomen Unitutkimusseuran myöntämä unihoitajan pätevyys sekä Uniliiton unettomuuden ryhmäohjaajan pätevyys.

Uniapnealausunnot tekee keuhkosairauksien erikoislääkäri, lääketieteen tohtori Jouko Kokkarinen. Jouko on tehnyt KYSin keuhkopoliklinikalla miltei 40v pituisen uran ja vastannut uniapnean hoidosta ja sen kehittämisestä.  Uniajalla saat siis varmasti ammattitaitoista ja asiantuntevaa apua

 

Kuinka pääsen unitutkimukseen?

Unitutkimukseen pääset Uniajalla nopeasti ja jonottamatta sekä myös ilman lääkärin lähetettä vain ottamalla yhteyttä. JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ tai SOITA 040 160 2781.

"Unitutkimus onnistui etänä toteutettuna paremmin kuin osasin odottaa. Sain nopeasti tutkimustulokset mitkä käytiin selkeästi läpi ja palvelu oli todella ystävällistä." Nainen 53v

 

Unitutkimuksen sisältö:

 • Ota yhteyttä: alkukartoitus
 • Laitteen haku / postitus
 • Laitteen käytön ohjaus
 • Unitutkimus kotona tehtynä
 • Keuhkosairauksien erikoislääkärin lausunto tutkimustuloksista ja jatkohoitosuositus
 • Sairaanhoitajan lähi- tai etävastaanotto
 • Hinta 312€

 

Varaa unitutkimus näin:

JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTö

Tai soita ja varaa aika 040 160 2781 /Sari

Työterveyden lääkärin lähetteellä tuleva sopimusasiakas: Muista ottaa mukaasi lähete ja maksusitoumus.

 

 


Näytä yhdellä sivulla
Lajitteluperuste:

Unitutkimus

312,00